Besplatan paket tekstura
June 7, 2017

Besplatni kalupi za Facebook slike

Facebook cover slika se nalazi na vrhu Vaše Facebook stranice .

Dimenzije su 851*315 piksela. U samom fajlu dobijate i mrežu lenjira za provjeru površine teksta u slučaju reklamiranja na Facebooku.

Kada šerujete link sa eksternog sajta na Vašu Facebook stranicu, imate mogućnost da promijenite prateću sliku ispod teksta. U Ispod samog teksta, prije objave posta, imate mogućnost odabira slike.

Dimenzije su 1200*627 piksela. U samom fajlu dobijate i mrežu lenjira za provjeru površine teksta u slučaju reklamiranja na Facebooku.

Kada kreirate događaje (event) na Facebooku, koristite ovaj format. U maju 2017. godine Facebook je promijenio preporuku formata i dimenzija pa smo se i mi prilagodili ovome. Ova slika će Vam se jednako prikazivati na kompjuterskim ekranima, tablet uređajima i mobilnim telefonima.

Dimenzije su 1000*524 piksela. U samom fajlu dobijate i mrežu lenjira za provjeru površine teksta u slučaju reklamiranja na Facebooku.

Kada postujete na Facebook koristite ovaj kvadratni format koji takođe možete boostovati za novac kako biste vaš post približili većem broju ljudi. Isti kalup možete koristiti i za Instagram. 

Dimenzije su 800*800piksela (razmjera 1:1). U samom fajlu dobijate i mrežu lenjira za provjeru površine teksta u slučaju reklamiranja na Facebooku.

Comments are closed.